Matematik
Uni. niveau :) Hjælp!
02. oktober 2007 af
Splitt (Slettet)
Lad f(x)=e^(2x^2-4x)
Find Elx f(x). ?
Find f(2). Find Elx f(x) for x=2. Benyt det fundne til at finde en tilnærmet værdi for f(2.01) ?
Hvem kan hjælpe med dette ??
N.b. Det er universitets niveau :b
Find Elx f(x). ?
Find f(2). Find Elx f(x) for x=2. Benyt det fundne til at finde en tilnærmet værdi for f(2.01) ?
Hvem kan hjælpe med dette ??
N.b. Det er universitets niveau :b
Svar #1
02. oktober 2007 af Madsst (Slettet)
Jeg går ud fra Elx er elasticiteten af f(x) mht x.
Den er defineret ved at være den relative ændring i f(x) når x har en relativ ændring på 1:
Elx= df(x)/f(x) * (dx/x)^-1 = df(x)/dx* f(x)/x = f'(x) * x/f(x)
Altså, find f'(x) og indsæt.
find f(2), find Elx(2).
Da 0,01 er 1/2 % af 2 er f(2,01) (a)= f(2)+Elx(2)/2.
Den er defineret ved at være den relative ændring i f(x) når x har en relativ ændring på 1:
Elx= df(x)/f(x) * (dx/x)^-1 = df(x)/dx* f(x)/x = f'(x) * x/f(x)
Altså, find f'(x) og indsæt.
find f(2), find Elx(2).
Da 0,01 er 1/2 % af 2 er f(2,01) (a)= f(2)+Elx(2)/2.
Skriv et svar til: Uni. niveau :) Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
