Matematik

Stamfunktion gennem punkt...

02. oktober 2007 af B.R. (Slettet)
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = x+5, hvis graf går gennem (2,4)....

Hvordan? (det er uden hjælpemidler...)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

Integrér funktionen f, og bestem integrationskonstanten vha. oplysningen F(2) = 4.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Start med at finde stamfunktionen som F(x) = S f(x).

Når du har F(x), skal du sætte x=2 og F(x)=4 og løse denne ligning

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af mathon

F(x) = (1/2)x^2+5x+k

F(2) = 4 = (1/2)2^2+5*2+k

4 = (1/2)2^2+5*2+k

k = -8

F(x) = (1/2)x^2 + 5x - 8

Svar #4
02. oktober 2007 af B.R. (Slettet)

Tusind tak for det!!!

Svar #5
02. oktober 2007 af B.R. (Slettet)

Hvad så med

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = -2/x gennem punktet (e,1)?

Her går isoleringen af 'k' lidt galt for mig pga. ln(e)
Jeg går da ud fra at e skal sættes ind på x's plads?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

Du har formentlig fundet stamfunktionen
F(x) = -2·ln(x) + k

Løs ligningen
F(e) = 1, dvs. -2·ln(e) + k = 1

Svar #7
02. oktober 2007 af B.R. (Slettet)

Takker!

Skriv et svar til: Stamfunktion gennem punkt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.