Matematik

CO_2-indhold - en funktion

02. oktober 2007 af Alcone (Slettet)
Hej.

jeg har lidt problemer med denne her opgave. Den er delt op i 4. Altså fra a)- d).

Der gælder med tilnærmelse, at CO_2-indholdet i søen kan beskrives ved en funktion af formen

f(t)=9,4*sin(0,26*t + 0,99) + 17,0 , 0 <= t <= 24

hvor f(t) er CO_2-indholdet, målt i mg/L og t er tidspunktet på døgnet.



Jeg kan så ikke komme videre med b) som lyder således:

b) Bestem det største CO_2-indhold i søen.


Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg ved at jeg først skal differentiere funktionen og sætte det lig med 0 og så løse den.

f'(t) = 2,444*cos(0,26*t + 0,99)

2,444*cos(0,26*t + 0,99)= 0.

Synes bare det er lidt svært at løse den el. er det bare mig? Resultatet sku gerne give 26,4 mg/L ifølge facitlisten.



Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis 2,444*cos(0,26*t + 0,99)= 0 så må cos(0,26*f+0,99)=0

Hvornår er Cos(x)=0 ??

Den x hvor Cos(x) = 0 er så:

x= 0,26*t + 0,99

find t og indsæt i den første ligning for iltindholdet.

Svar #2
02. oktober 2007 af Alcone (Slettet)

Tusind tak. Har ellers fundet ud af det. Altså havde fundet t, men havde bare glemt hvad jeg så sku gøre med den :)

Svar #3
02. oktober 2007 af Alcone (Slettet)

Hvad så med denne her?

d) Med hvilken hastighed, målt i mg/L pr. time, falder CO_2-indholdet kl. 6 om morgenen?

Hvordan udregner man det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Ændringshastiheden er = hælningen på kurven. Find f'(x) og sæt tiden t=kl. 6 i ligningen

Svar #5
03. oktober 2007 af Alcone (Slettet)

Ok. Jeg får hastigheden til -2,02865, målt i mg/L pr. time.
I følge facitlisten skulle det bare give 2,0 mg/L pr. time.

Jeg forstår så ikke hvorfor mit resultat er negativt?

Skriv et svar til: CO_2-indhold - en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.