Matematik
Parallelle vektorer
02. oktober 2007 af
Suu (Slettet)
Hej.
Jeg har opgaven:
Vektor a = (k-1,k,k+1)
Vektor b = (-k,2k,-k)
Så skal jeg bestemme de reelle tal k, for hvilke vektor a og vektor b er parallelle.
Ved godt at jeg skal "hatte" vektor a, men hvordan det skal gøres, ved jeg ikke?
bliver vektor a (hat) = (-k+1,k,k-1)
Eller skal det gøres på en anden måde?
På forhånd tak :)
Jeg har opgaven:
Vektor a = (k-1,k,k+1)
Vektor b = (-k,2k,-k)
Så skal jeg bestemme de reelle tal k, for hvilke vektor a og vektor b er parallelle.
Ved godt at jeg skal "hatte" vektor a, men hvordan det skal gøres, ved jeg ikke?
bliver vektor a (hat) = (-k+1,k,k-1)
Eller skal det gøres på en anden måde?
På forhånd tak :)
Svar #1
02. oktober 2007 af Riemann
Du kan ikke "hatte" en 3d-vektor.
Find i stedet de t hvor deres krydsprodukt er 0.
Hvis krydsproduktet mellem to egentlige vektorer er 0-vektoren er de parallelle.
Hvis en af (eller begge) vektorerne er 0-vektoren er det i bund og grund en definitionssag om vektorerne er parallelle.
Find i stedet de t hvor deres krydsprodukt er 0.
Hvis krydsproduktet mellem to egentlige vektorer er 0-vektoren er de parallelle.
Hvis en af (eller begge) vektorerne er 0-vektoren er det i bund og grund en definitionssag om vektorerne er parallelle.
Svar #2
02. oktober 2007 af Suu (Slettet)
Synes også det virkede mærkeligt..
Men jeg forstår det ikke helt, lyder ikke til vi har lært det i matematik endnu..
Men jeg forstår det ikke helt, lyder ikke til vi har lært det i matematik endnu..
Skriv et svar til: Parallelle vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
