Matematik
ligning
20. maj 2004 af
Rapunzel (Slettet)
Hvordan løser jeg denne ligning:
e^(2x)-2e^x = 0
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det... Håber I gider hjælpe..
e^(2x)-2e^x = 0
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det... Håber I gider hjælpe..
Svar #1
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)
først laver du en lille omskrivning:
e^(2x)-2e^x = (e^x)² - 2(e^x) = 0
dette genkender du som en andengradsligning i t = e^x som kan løses vha. den sædvanlige løsningsformlen for andengradsligninger.. husk at tage ln af de fundne t-værdier
e^(2x)-2e^x = (e^x)² - 2(e^x) = 0
dette genkender du som en andengradsligning i t = e^x som kan løses vha. den sædvanlige løsningsformlen for andengradsligninger.. husk at tage ln af de fundne t-værdier
Svar #2
20. maj 2004 af Rapunzel (Slettet)
Er der ikke nok nogle der gider at hjælpe? Jeg er fuldstændig tabt...
Hvis det kan hjælpe jer er ogpaven fra http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0281v.pdf
og det er opg. 4.
Når jeg skal finde arealet skal jeg vel "bare" tage det bestemte integrale af (f(x) - 0) Men så får jeg jo brug for nogle grænseværdier. Finder jeg ikke godt nok dem ved at sætte de to ligninger lig hinanden? Hvis ja, hvordan i dælen dulme løser jeg så denne.???
Hvis det kan hjælpe jer er ogpaven fra http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0281v.pdf
og det er opg. 4.
Når jeg skal finde arealet skal jeg vel "bare" tage det bestemte integrale af (f(x) - 0) Men så får jeg jo brug for nogle grænseværdier. Finder jeg ikke godt nok dem ved at sætte de to ligninger lig hinanden? Hvis ja, hvordan i dælen dulme løser jeg så denne.???
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
