Matematik

Hjælp til simpel stykke!

03. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)
hvor mange vandmolekyler er der i en halv L vand, når 1 L vejer 1kg?

Et vandmolekyle vejer 3.00*10^-27

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af peter lind

0,5/(3*10^-27

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af eli-peli (Slettet)

0.5 kg/ 3.00*10^-27 kg

såfremt at vægten af vandmolekylerne er angivet i kg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af mathon

1 L vand har massen 1 kg

(1/2) L vand har massen 0,5 kg

antal molekyler i (1/2) L vand: 0,5*kg/(3.00*10^-27*kg/molekyle) = 1,66666666*10^26 molekyler

Svar #4
03. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

Har lige et spørgsmål til:

Vi ved at lysetshastighed er 300000 km/s. Fra solen står op til vi ser solens første stråle går der 8 min.

hvor lang er der så fra solen til jorden?

300000/(8*60)= (625/60) = 10,42 min?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af mathon

3*10^5 km/s*(8*60*s) = 1,44*10^8 km

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Underlig udregning.

Solen tager 300000 km pr. sekund. Hvor mange tager den så på 60*8(480) sekunder?

300000*480=1.4400000 km..

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hov. Langsomt svar fra mig.. (Underlig udrgning er ikke til dig Mathon)

Svar #8
03. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

Mange tak skal i have, alle sammen!

Svar #9
03. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

En liter luft indeholder 2.5*10^-27. Ved et enkelt åndedrag indåndes ca. 0,4 liter. I hele atmosfæren er der 10^44 molekyler. Siden Gorm den gamle udåndede er luften fra hans sidste åndedrag spredt jævnt i atmosfæren.

a. Hvor mange molekyler var der i Gorms sidste åndedrag?

b. Hvor stor en brøk del udgør Gorms sidste luft af atmosfæren?

c. hvor mange af gorms molekyler indånder vi i hvert af vores åndedrag?


Mine forslag:

a. 2.5*10^22-0,4=2,1*10^22

b. 10^44/2,1*10^22=4,7619*10^21

c. Ingen forslag.


Skriv et svar til: Hjælp til simpel stykke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.