Matematik
Rødder
03. oktober 2007 af
silverbabe (Slettet)
hejsa..
jeg skal lave en andengradsligning med rødderne -2 og 12
jeg går ud fra at det er noget med a(x+2)(x-12) med hvordan ganger jeg det ud så jeg ender ud med en andengradsligning ??
jeg skal lave en andengradsligning med rødderne -2 og 12
jeg går ud fra at det er noget med a(x+2)(x-12) med hvordan ganger jeg det ud så jeg ender ud med en andengradsligning ??
Svar #1
03. oktober 2007 af mathon
a(x+2)(x-12)
1) gang parenteserne
2) gang ind i den nye parentes med a
1) gang parenteserne
2) gang ind i den nye parentes med a
Svar #3
04. oktober 2007 af silverbabe (Slettet)
yes ok.. øhh kan jeg få dig til at tage den step by step ?
Svar #4
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
a(x+2)(x-12)
1)Gang paranteserne.
x*x=x^2
x*-12=-12x
x*2=2x
2*-12=-24.
a(x^2-12x+2x-24) = a(x^2-10x-24)=0
1)Gang paranteserne.
x*x=x^2
x*-12=-12x
x*2=2x
2*-12=-24.
a(x^2-12x+2x-24) = a(x^2-10x-24)=0
Skriv et svar til: Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
