Matematik

Bestem om 2 linier er sammenfaldende?

04. oktober 2007 af bigbloop (Slettet)
Givet 3 punkter A,B og C. Hvordan afgører man så om linien L = (A,B) og linien M = (A,C) er sammenfaldende?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Spørgsmålet er meningsløst! (A, B) (og tilsvarende (A, C)) er et par, bestående af to punkter -- det har intet med en linje at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis linierne er sammenfaldende, så er linien L = linien M, og A, B og C ligger på samme linie. Men da du øjensynlig skelner mellem L og M, så mener du sikker, om linierne er parallelle? Kald A for (x_1,y_1), B for (x_2,y_2) og C for (x_3,y_3). Linierne L og M er parallelle, hvis de har samme hældningskvotient, altså¨hvis: alfa_L,M=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)=(y_3-y_1)/(x_3-x_1).

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

På den anden side, hvis linierne er sammenfaldende, så er vektoren AB = k*AC

Svar #4
04. oktober 2007 af bigbloop (Slettet)

Jeg mener ikke om de er parallelle. Prøver igen.

Det antages at (A,B) svarer til endepunkterne for L. Dvs A = (x1,y1) og B = (x2,y2). Der gives nu et nyt punkt P = (x3,y3) og det skal undersøges om linien M = (A,P) er sammenfaldende med L. Det er dette som jeg er i tvivl om hvordan man verificere.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af peter lind

Find vektorerne AB og AP (eller BP). Vis at den numeriske værdi af skalarproduktet mellem disse 2 vektorer er lig med produktet af længderne.

Skriv et svar til: Bestem om 2 linier er sammenfaldende?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.