Matematik

Vedr. Bestem tallet q

04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)
Hej, nogle der kan hjælpe mig vedr. linien y=2x-5 er tangent til praablen y=x^2-6x+q

bestem tallet p ?



Kan ikke finde ud?



Tak for hjælpen, ellers ;(

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af The Master (Slettet)

Du har lavet en fejl.

Svar #2
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

JEg mener bestem q

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af peter lind

Differentier x^2 -6x + q og find hvornår dette har samme hældning som tangenten (2)

Svar #4
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

Opgave lyder således: linjen y=-2x-5 er tangent til parablen

y=x^2-6x+p


Betem tallet p?


har differentier den og får det til 2x-6 og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af DanielPetersen (Slettet)

sig mig, fatter du bare NADA eller hvad?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2007 af peter lind

#5 Kan vi ikke blive fri for den slags!!!
#4 Hældningen af tangenten skal være 2, så find det x, hvor hældningen er 2. Derefter bruger du dette til at finde tangentligningen. Denne kommer til at indeholde q. Ved at samme ligne med den givne tangent kan q så findes

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6 Jo, synes nu alligevel at vedkommende godt selv kunne prøve, istedet for at du bare giver løsningen.

Skriv et svar til: Vedr. Bestem tallet q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.