Matematik

Ligning

04. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Løs Ligning:

5(4x-3)+3(-5x-6)=3(-4x+4)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af mathon

1) gang ind i parenteserne

2) hæv parenteserne

3) reducer på begge sider

4) isoler x'erne på den ene side

5) divider på begge sider med koefficienten til x

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2007 af Hindsborg (Slettet)

ophæv paranteserne ved at gange ind med hvert led:

(5*4x-5*3)+(3(-5x)-*36) = (3(-4x)+3*4)

20x-15 -15x-18 = -12x+12

Vi isolerer nu x, den ubekendte:

20x-15x+12x = 12+18+15
17x = 45

x=2,647





Svar #3
04. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Så ville den se sådan her ud eller?

5(4x-3)+3(-5x-6)=3(-4x+4)
20x-15+3-15x-18=3-12x+12

ogsåkan jeg ikke komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2007 af Hindsborg (Slettet)

x'erne skal på venstresiden og dem uden x på højre siden. Så det gælder om at lade x stå alene (husk når du rykker et led over på den anden side, skifter det fortegn).

Mellemregningen efter din er:

20x-15x+12x = 15+12+18

17x = 45

Svar #5
04. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, tak tak

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.