Matematik

hjælp - polynomiers rødder

04. oktober 2007 af fnukki (Slettet)
hej... :)
hjælp....

sidder lige her med en opgave, der lyder

find forskriften for det tredjegradspolynomium der har rødderne 7,9 og 13, og som i 0 antager (dvs. har) værdien 3.

hvordan gør man det med at det skal antage værdien 3 i 0???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

At polynomiet antager værdien 3 i 0 vil sige, at f(0)=3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2007 af mathon

y = a(x-7)(x-9)(x-13)
og

3 = a(0-7)(0-9)(0-13)

3 = a(-819)

a = 3/(-819) = -(1/273)

y = -(1/273)(x-7)(x-9)(x-13)

y = -(1/273)x^3 + (29/273)x^2 - (271/273)x + 3

Skriv et svar til: hjælp - polynomiers rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.