Generelt

(DP) Mind

04. oktober 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Denne opgave skal løses hurtigt thi jeg skriver løsningen efter en time. (Vi havde meget sjovt med den i den gym-klasse, jeg er virkar for.)

e^(2x) + e^(-2x) = 2. Find x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af Frede.. (Slettet)

Godt det ikke er dansk du er vikar i...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

e^(2x) + e^(-2x) = 2

e^(2x) + e^(-2x) - 2 = 0

e^(2x) * (-1 + e^x)^2 * (1 + e^x)^2 = 0

Nulreglen

e^(2x) = 0 <=> x = 0
v
(-1 + e^x)^2 = 0 <=> x = 0
v
(1 + e^x)^2 = 0 <=> x = ipi

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af pa8n (Slettet)

#1 Jeg tror, at han er beruset, fordi han staver tit i øst og vest. Den ene dag godt, den anden dag SKOD :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

Så skal det blot udledes, at ln(-1) er lig ipi...

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sæt e^x=v<=>v=1 eller v=-1

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

x=0

Svar #7
05. oktober 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#3 Jar har du et problem med det? Vi mødes altid om torsdagen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2007 af Esbenps

#4
z = r*e^(i*theta) <=>
log(z) = log(r) + i*theta

log(-1) = log(1) + i*Pi = i*Pi

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

e^(2x) + e^(-2x) = 2
z= e^x
z + z^-1 = 2 <=> z^2 -2z +1=0, og så er

2+-(4-4*2)^0,5 /2 = 1+-i.

1+-i = e^2x
ln(1+-i) /2 = x

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg ved ikke, hvorfor I bliver ved med at præsentere komplexe løsninge, det står der jo ikke noget om.

Skriv et svar til: (DP) Mind

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.