Matematik

kan bare ikke finde ud af det :´'(

04. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

i den retviklede trekantABC er D fodpunket på AB af højden fra den rette vinkel C. Desuden oplyses, at AC=15, AD=9 og BC=20. Tegn trekanten og beregn længden af højden CD samt trekantens areal.
hvordan regner jeg det ud?

på forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af peter lind

Trekant ACD er en retvinklet trekant, hvor D er den rette vinkel.Du kender AC og AD. Du kan så bruge pytagoras til at finde den manglende side CD. Desuden kan du finde vinkel A. I trkant ABC har du nu vinkel A, AC og BC. Brug sinusrelationerne til at finde vinkel B og derefter sinusrelationerne til at find AB. Trekantens areal er ½AB*højden

Svar #2
04. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

tak for hjælpen problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg går det ..
ved kun noget med
a^2 + b^2=c^2 ?
kunne du hjælpe mig på vej videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af mathon

h^2 + |AD|^2 = |AC|^2

h^2 + 9^2 = 15^2

h^2 = 15^2 - 9^2 = 144

h = sqr(144) = 12


T = 0,5*katete_1*katete_2 = 0,5*|AC|*|BC| = 0,5*15*20 = 150

Skriv et svar til: kan bare ikke finde ud af det :´'(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.