Matematik
Vinkel mellem to linier
04. oktober 2007 af
RachelRamirez (Slettet)
HEj,
hvordan finder man en vinkel mellem to linier?
hvordan finder man en vinkel mellem to linier?
Svar #1
05. oktober 2007 af MWolle (Slettet)
Find 2 punkter på hver linje, find retningsvektoren for begge linjer.
Så bruger du formlen cos(v) = (n prik m)/(|n||m|)
n og m er hhv. de 2 retningsvektorere.
|n| er længden er n, som du løser: sqrt((n_1)^2+(n_2)^2)
Når du har regnet cosinus værdien ud, tager du bare den reciprokke værdi, og vupti så har du en af vinklerne, den anden kan du finde ved at trække den værdi du har fundet fra 180.
Så bruger du formlen cos(v) = (n prik m)/(|n||m|)
n og m er hhv. de 2 retningsvektorere.
|n| er længden er n, som du løser: sqrt((n_1)^2+(n_2)^2)
Når du har regnet cosinus værdien ud, tager du bare den reciprokke værdi, og vupti så har du en af vinklerne, den anden kan du finde ved at trække den værdi du har fundet fra 180.
Svar #3
05. oktober 2007 af mathon
#1-korrektion
"Når du har regnet cosinus værdien ud, tager du bare den reciprokke værdi, og vupti..."
rettes til
Når du har regnet cosinus-værdien ud, tager du arcuscosinus til denne værdi, og vupti...
arccos(decimaltal) = cos^-1(decimaltal)
men det er IKKE reciprokværdien [cos(decimaltal)]^(-1) = 1/cos(decimaltal)
"Når du har regnet cosinus værdien ud, tager du bare den reciprokke værdi, og vupti..."
rettes til
Når du har regnet cosinus-værdien ud, tager du arcuscosinus til denne værdi, og vupti...
arccos(decimaltal) = cos^-1(decimaltal)
men det er IKKE reciprokværdien [cos(decimaltal)]^(-1) = 1/cos(decimaltal)
Skriv et svar til: Vinkel mellem to linier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
