Matematik
ligning
05. oktober 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står
løs ligningen
x^2-5x+4=0
er det sådan
X^2-5x-4-4=0+4
6x^2=4
der står
løs ligningen
x^2-5x+4=0
er det sådan
X^2-5x-4-4=0+4
6x^2=4
Svar #1
05. oktober 2007 af mathon
x^2 - 5x + 4 = 0 eller
x^2 + (-5)x + 4 = 0
a = 1 og 4a = 4*1 = 4 og 2a = 2*1 = 2
b = -5 og -b = -(-5) = 5
c = 4
d = b^2-4ac = (-5)^2 -4*1*4 = 25-16 = 9 = 3^2
sqr(d) = sqr(3^2) = 3
den ene rod: r1 = (-b-sqr(d))/(2a)= (5-3)/2= 2/2 = 1
den anden rod: r2 = (-b+sqr(d))/(2a)= (5+3)/2= 8/2 = 4
x^2 + (-5)x + 4 = 0
a = 1 og 4a = 4*1 = 4 og 2a = 2*1 = 2
b = -5 og -b = -(-5) = 5
c = 4
d = b^2-4ac = (-5)^2 -4*1*4 = 25-16 = 9 = 3^2
sqr(d) = sqr(3^2) = 3
den ene rod: r1 = (-b-sqr(d))/(2a)= (5-3)/2= 2/2 = 1
den anden rod: r2 = (-b+sqr(d))/(2a)= (5+3)/2= 8/2 = 4
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
