Kemi
Blandinger
06. oktober 2007 af
bo2 (Slettet)
JEG HAR LIGE EN OPGAVE I KEMI SOM JEG IKKE HELT FORSTÅR HÅBER DER ER NOGEN DER KAN HJÆLPE
Opgaven lyder således:
Fysiologisk saltvand er en 0.9% (masse %) opløsning af NaCl i vand. Der skal fremstilles 1L opløsning, som indeholder præcis 0.900% NaCl.
Densiteten af en sådan opløsning er 1.005g/mL
A) hvad er massen af 1L opløsning
B) hvor meget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning?
Opgaven lyder således:
Fysiologisk saltvand er en 0.9% (masse %) opløsning af NaCl i vand. Der skal fremstilles 1L opløsning, som indeholder præcis 0.900% NaCl.
Densiteten af en sådan opløsning er 1.005g/mL
A) hvad er massen af 1L opløsning
B) hvor meget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning?
Svar #1
06. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Massen af en opløsning beregnes som m = V*mf, hvor m er massen, V er volumen og mf er massefylden (Pas lige på enhederne) - kom med et bud!
b)
Når du har massen af en ltr saltvand, skal du finde ud af hvor meget 0,9% er af denne masse.
Massen af en opløsning beregnes som m = V*mf, hvor m er massen, V er volumen og mf er massefylden (Pas lige på enhederne) - kom med et bud!
b)
Når du har massen af en ltr saltvand, skal du finde ud af hvor meget 0,9% er af denne masse.
Svar #2
06. oktober 2007 af bo2 (Slettet)
opgave
A)
altså volumen i denne situation er 0.9*1.005=
man det er vel forket
A)
altså volumen i denne situation er 0.9*1.005=
man det er vel forket
Svar #3
06. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
V er vel 1 ltr = 1000 ml, som du selv skriver spørgsmål A. mf er 1,005 g/ml.
Skriv et svar til: Blandinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
