Kemi

blandinger

06. oktober 2007 af bo2 (Slettet)
En opgave som jeg ikke kan finde ud af


opgaven lyder:

Vinen med deklarationen indeholder 11 vol% ethanol. Opgaven går bla. ud på at kontrolere etikettens oplysning om, at 11vol% svarer til 8.7g ethanol pr. 10cl vin. 1cl (centiliter) er 0.01 L (10mL).

a) Gå ud fra oplysningen, at ethanolindholdet er 11 vol%. Hvor stort et volumen ethanol er der i 10 cl vin..

Jeg har fået faciten af læreren som er 11mL men jeg kan forstå opgaven håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af mathon

1 cL = 10 mL

10 cL vin = 100 mL vin

11% heraf er: 100*mL*0,11 = 11 mL ren ethanol, HVIS oplysningen er korrekt

kontrol:

d(C2H5OH) = 0,791 g/mL

rumfanget af 8.7g ethanol er: 8.7*g/(0,791*g/mL) = 10,997 g = ca. 11 mL
i FULD overensstemmelse med ovenstående.

Skriv et svar til: blandinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.