Matematik

Ligning

06. oktober 2007 af Phileo (Slettet)
Er ikke sikker på om jeg har regnet den rigtigt ud, for resultatet passer i hvert fald ikke ind i ligningen bagefter, når jeg vil tjekke om det er rigtigt.

Her:

(x+5)^2-x(x+4)=1
x^2+25-x^2-4x=1
25-4x=1
-4x=-24
x=6

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af mathon

(x+5)^2 = x^2 + 2*x*5 + 5^2 = x^2 + 10x + 25

men du har GLEMT det dobbelte produkt!!!

Svar #2
06. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Hvorfor er det lige man skal finde det dobbelte produkt? Troede jeg kun man gjorde i kvadratsætning ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2007 af mathon

...det er jo også en kvadratsætning du bruger!!!

Svar #4
06. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Det er vist bare mig der har misforstået noget. Troede nemlig ikke der kunne ligge en kvadratsætning midt inde i en ligning, men det er jo netop hvad der gør -.-
My bad.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2007 af mathon

(x+5)^2-x(x+4)=1

x^2 + 10x + 25 - x^2 - 4x = 1

6x + 25 = 1

6x = -24

x = -4

kontrol:
(-4+5)^2-(-4)(-4+4) = 1^2 - (-4)*0 = 1

Svar #6
06. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Du skal have mange tak for hjælpen, Mathon ;)

Svar #7
06. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Der er vel forresten ikke nogen der ved om lommeregneren TI84+ kan regne med kvadratsætninger? Altså om den kan regne med dobbeltprodukt automatisk ?

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.