Matematik

Ligninger

06. oktober 2007 af kunst77 (Slettet)
Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af mathon

antal kaniner: x
antal duer (19-x)

kaninben: x*4
dueben: (19-x)*2

x*4 + (19-x)*2 = kaninben + dueben = 52,
hvoraf

x*4 + (19-x)*2 = 52

4x + 38 - 2x = 52

2x + 38 = 52

x + 19 = 26

x = 7

konklusion:
antal kaniner: 7
antal duer (19-7) = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

7 kaniner og 12 duer

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.