Matematik
Ligninger
06. oktober 2007 af
kunst77 (Slettet)
En bilejer betalte 167kr. for 20L benzin og 4L olie, mens han ved en anden lejlighed betalte 246kr. for 35L benzin og 2L olie.
Hvad kostede benzin og olie pr. liter?
Hvad kostede benzin og olie pr. liter?
Svar #2
06. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du får 2 ligninger med 2 ubekendte:
20 L*x+4L*y=167 kr.
35 L*x+2L*y=246 kr.
20 L*x+4L*y=167 kr.
35 L*x+2L*y=246 kr.
Svar #3
06. oktober 2007 af mathon
benzinliterpris: x
olieliterpris : y
20x + 4y = 167
35x + 2y = 246.....to ligninger med to ubekendte
olieliterpris : y
20x + 4y = 167
35x + 2y = 246.....to ligninger med to ubekendte
Svar #4
06. oktober 2007 af mathon
I: 20x + 4y = 167
II: 35x + 2y = 246
II ganges igennem med 2
I: 20x + 4y = 167
III: 70x + 4y = 492
I subtraheres fra III
50x = 325
x = 325/50 = 650/100 = 6,50, som indsat i II
giver
35*6,5 + 2y = 246
227,50 + 2y = 246
2y = 246 - 227,50 = 18,50
y = 9,25
konklusion:
benzinliterpris: 6,50
olieliterpris : 9,25
II: 35x + 2y = 246
II ganges igennem med 2
I: 20x + 4y = 167
III: 70x + 4y = 492
I subtraheres fra III
50x = 325
x = 325/50 = 650/100 = 6,50, som indsat i II
giver
35*6,5 + 2y = 246
227,50 + 2y = 246
2y = 246 - 227,50 = 18,50
y = 9,25
konklusion:
benzinliterpris: 6,50
olieliterpris : 9,25
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
