Kemi
blandinger
06. oktober 2007 af
bo2 (Slettet)
En opgave jeg har meget svært ved:
opgaven lyder således
Med pipette overføres 20mL 0.100M Nacl til en 500mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndende opløsning
jeg har fået facit af læren man kan ikke komme frem til den.. faciten er 40mL
opgaven lyder således
Med pipette overføres 20mL 0.100M Nacl til en 500mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndende opløsning
jeg har fået facit af læren man kan ikke komme frem til den.. faciten er 40mL
Svar #1
06. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
40mL giver ingen mening, når du nu engang skal beregne koncentrationen af NaCl(angivet i mol/L)
Først beregnes den tilsatte stofmængde af NaCl:
n(NaCl)=V*c=0,02L*0,100M=0,002mol
Herefter kan koncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning nu beregnes:
c(NaCl)=n/V=0,002mol/0,5L= 0,004M
(Hurtigere: Dette kan også beregnes ved at sige: 20mL/500mL*0,100M=0,004M)
Først beregnes den tilsatte stofmængde af NaCl:
n(NaCl)=V*c=0,02L*0,100M=0,002mol
Herefter kan koncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning nu beregnes:
c(NaCl)=n/V=0,002mol/0,5L= 0,004M
(Hurtigere: Dette kan også beregnes ved at sige: 20mL/500mL*0,100M=0,004M)
Skriv et svar til: blandinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
