Kemi
entropi og entalpi
07. oktober 2007 af
cs (Slettet)
ifb med måling af damptryk skal jeg finde kogepunktet.
og så har jeg delta G= delta H-TdeltaS, så antager jeg at der er ligevægt dvs delta G=0, og så bliver t=delta H/delta S
men hvorfor gælder det, at det også er lig med kogepunket?
Hvorfor er entalpien egentlig positiv?
håber nogen kan hjælpe.
og så har jeg delta G= delta H-TdeltaS, så antager jeg at der er ligevægt dvs delta G=0, og så bliver t=delta H/delta S
men hvorfor gælder det, at det også er lig med kogepunket?
Hvorfor er entalpien egentlig positiv?
håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
07. oktober 2007 af frodo (Slettet)
ved kogepunktet er der ligevægt imellem damp og væskefasen, det betyder at DG=0
Du ved at du også kan skrive DG=DH-T*DS
og når T=Tb er DG=0 altså: Tb=DH/DS
ved fordampning kræves varmeenergi, altså DH>0
Du ved at du også kan skrive DG=DH-T*DS
og når T=Tb er DG=0 altså: Tb=DH/DS
ved fordampning kræves varmeenergi, altså DH>0
Skriv et svar til: entropi og entalpi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
