Matematik

Løsning af 3 små ligninger

07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)
Hej Studi's.

Er lidt lost, kan I hjælpe?

opgave nr.1:
x-1/2=x-3

mit umiddelbare svar: x=1

ved ikke om mit svar er rigtigt, eller hvordan man skal vise, hvordan man har regnet den ud.


Disse efterfølgende 2 opgaver ved jeg simpelthen ikke, hvordan jeg skal få x til at stå alene:

opgave nr. 2:
2/2x-4=5/x+2

opgave nr. 3:
1/x=1/x+1

Mvh.
Tissi

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af Molle (Slettet)

x - ½ = x - 3
x-x = -3 +½
0 = -2,5
Løsningsmængden er tom: L = Ø

Kig lige dit indlæg igennem og se, om du evt. mangler parenteser.
fx er der forskel på 2/2x-4=5/x+2 og 2/(2x-4)=5/(x+2)

Svar #2
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

1/2 = 1 diveret med 2 (beklager min fejl)

Ved alle 3 opgaver: '/' = division

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2007 af Molle (Slettet)

men 1/2 = ½
en divideret med to er lig med en halv.

Ja, det er jeg klar over, men tjek nu, om der skal være parentes eller ej.

Svar #4
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

der skal ikke være nogen paranteser..

Svar #5
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

opgave 1 er skrevet forkert, den ser således ud:

x-1/2=3/x ..


men det er fordi, de stille op på en mærkelig måde, så ved ikke, der skal paranteser på alligevel?

Altså, det er disse opgaver:

http://upit.jtw.dk/dl/a4u/

Svar #6
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

det er fordi, de er stillet op på en mærkelig måde, så ved ikke, om der skal* ...

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2007 af Molle (Slettet)

så skal du jo også have parenteser ind. Husk at en brøkstreg tæller for en parentes.

Det er opgaver, hvor du skal øves i at gange med den omvendte.

Opg. 1
(x-1)/2 = x/3

gang med den omvendte

(x-1)*3 = x*2
3x-3 = 2x
3x-2x = 3
x = 3

Prøv selv i de næste opgaver.

Svar #8
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

ah, okay .. er dette korrekt forstået?

opg. 2
(2x-4)*5=(x+2)*2

10x-20=2x+4

10x-2x=20+4

8x=24

x=3

Svar #9
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

hvad med den sidste?

opg. 3

1/x=1/x+1

x*1=(x+1)*1

1x=1x+1

x=1

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2007 af Molle (Slettet)

opgave nr. 2
2/(2x-4)=5/(x+2)

er rigtig

opgave nr. 3
Skal du i første omgang skrive korrekt op.
1/x=1/(x+1)

Du ender med at få
1x = 1x+1
men herefter går det galt. Du skal have en mellemregning til

1x-1x = 1

0 = 1

L = Ø, dvs. løsningsmængden er tom.

Svar #11
08. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Løsning af 3 små ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.