Matematik
At lave en ligning udfra slikspiseri
07. oktober 2007 af
densnugnu (Slettet)
Det er egentlig en simpel opgave, men det er søndag og min hjerne er stået af :
Børge får en slikpose.Han spiser selv halvdelen. storebroderen får halvdelen af resten. Hans storesøster får to tredjedele af det, der nu er tilbage. Så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne tilbage,
Hvor mange stykker var der i posen?? Og hvordan ser ligningen ud til opgaven?
På forhånd tak. :)
Børge får en slikpose.Han spiser selv halvdelen. storebroderen får halvdelen af resten. Hans storesøster får to tredjedele af det, der nu er tilbage. Så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne tilbage,
Hvor mange stykker var der i posen?? Og hvordan ser ligningen ud til opgaven?
På forhånd tak. :)
Svar #1
07. oktober 2007 af Molle (Slettet)
x = antal stykker i alt
x/2 = Børges andel
x/2 * ½ = x/4 = Storebroderens andel
x/4 * (2/3) = 2x/12 = x/6 = storesøsterens andel
4 = to til hver af de to sidekammerater (hvis det er sådan den sidste linje, skal forstås)
x = x/2 + x/4 + x/6 + 4
x = 48
x/2 = Børges andel
x/2 * ½ = x/4 = Storebroderens andel
x/4 * (2/3) = 2x/12 = x/6 = storesøsterens andel
4 = to til hver af de to sidekammerater (hvis det er sådan den sidste linje, skal forstås)
x = x/2 + x/4 + x/6 + 4
x = 48
Skriv et svar til: At lave en ligning udfra slikspiseri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
