Matematik

Nul Reglen

07. oktober 2007 af c-2raan (Slettet)
7 * (x^2+3)^2 = (x^2+3)^3 - Brug nulreglen ved løsninger af ligningen..


Jeg kan ikke.. Har proevet alt.. Ogsaa med lommeregneren.. men den kan jeg ikke finde ud af.. Nogen der kan hjaelpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sæt (x^2+3)^2 udenfor en parantes efter at du har flyttes det hele over på venstre side af ligningen:
Der skal vel stå "=0"

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

7 * (x^2+3)^2 = (x^2+3)^3

7 = x^2 + 3

0 = (x^2 + 3) - 7

0 = x^2 - 4

0 = (x+2)(x-2)

Svar #3
07. oktober 2007 af c-2raan (Slettet)

Taak skal i have.. Det giver mening efter at have set udregningen
:D

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Zeta, du deler igennem med x^2+3 uden at tage højde for, at udtrykket ikke kan være 0. Derfor er det bedre at sige: A*B=0<=>A=0 eller B=0. Men du har naturligvis ret, hvis vi kun taler om de reelle tal.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2007 af HenningPR (Slettet)

Hvilket nulreglen gælder for :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2007 af HenningPR (Slettet)

x ? 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2007 af HenningPR (Slettet)

okay. editoren kunne vist ikke tage det symbol. Ved nulreglen antages det at x ikke er lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)

selvfølgelig gør det jo det !

Skriv et svar til: Nul Reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.