Kemi

Termodynamisk Stabilitet?

09. oktober 2007 af Ole Sørensen (Slettet)
Hej, jeg sidder med en opgave som behandler flg. reaktion:

3 O_2 <-> 2 O_3

I den forbindelse er der bl.a. flg. opgave;

"Lad os antage, at enthalpien (or dermed entropien) er uafhængig af temperaturen. Undersøg, som der eksisterer et temperaturinterval, i hvilket O_3 med partialtrykket p_O_3 = p_standard blier termodynamisk stabit i forhold til O_2(g) ligeledes med partialtrykket p_O_2 = p_standard"

Hvad er det jeg skal? Hvad er termoynamisk stabillitet i denne sammenhæng?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Ligevægtskonstanten for reaktionen kan beregnes fra:

deltaG = RTlnK

Termodynamisk stabil i denne sammenhæng må tolks som p,O3>p,O2

Svar #2
09. oktober 2007 af Ole Sørensen (Slettet)

Det forstår jeg ikke, de 2 tryk er jo de samme (standard tryk) så hvordan kan det ene være større end det andet?

Og hvorfor er dette termodynamisk stabilt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis p,O3=p,O2 så må K være 1.

D.v.s. deltaG=RT

Da deltaH og deltaS er konstante kan du dermed undersøge, om det kan lade sig gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2007 af frodo (Slettet)

hvis K=1 er DG=RTlnK=RT*0=0..

Men det du bliver bedt om at undersøge er hvorvidt der findes et temperaturinterval, hvor ligevægten er forskudt mod ozon, altså at K>1

Du kan udregne DH og DS
antag at disse er temperaturuafhængige og udregn DG=DH-T*DS>0

deraf kan du finde de temperaturer hvor dette gælder, hvis denne findes..

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Ah - lnK for K=1 er selvfølgelig 0 og ikke 1.

Skriv et svar til: Termodynamisk Stabilitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.