Matematik
trekanter
10. oktober 2007 af
Milldirt (Slettet)
En trekant har sidelængderne 1,x og y. Det oplyses at trekantens omkreds er 10 og at x>y.
bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.
har fået x=kvadratroden af (y^2-1)
men er det rigtigt?? hvis ikke, hvordan skal jeg regne den ud????
på forhånd tak:)
bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.
har fået x=kvadratroden af (y^2-1)
men er det rigtigt?? hvis ikke, hvordan skal jeg regne den ud????
på forhånd tak:)
Svar #1
10. oktober 2007 af peter lind
Når x > y og summen af siderne er 10, må x være hypotenusen i trkanten. bruger du pytagoras får du x^2 = y^2 + 1. Det resultat du har skrevet er altså ikke rigtig.
Da trekantens omkred er 10 har du x + y + 1 = 10. Du må så løse de 2 ligninger. Dette gøres nok nemmest at du bruger den sidste ligning til at udtrykke x ved y og sætte dette ind i den første.
Da trekantens omkred er 10 har du x + y + 1 = 10. Du må så løse de 2 ligninger. Dette gøres nok nemmest at du bruger den sidste ligning til at udtrykke x ved y og sætte dette ind i den første.
Skriv et svar til: trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
