Matematik
Minus Brøk?
10. oktober 2007 af
Mr. Zero (Slettet)
Når jeg har et stykke som denne her;
6/3 - (-4/2) - 3/3
Hvad sker der med brøken i parentesen?
Skal jeg ændre foretegn på noget, når jeg ophæver parentesen?
6/3 - (-4/2) - 3/3
Hvad sker der med brøken i parentesen?
Skal jeg ændre foretegn på noget, når jeg ophæver parentesen?
Svar #1
10. oktober 2007 af mathon
6/3 - (-4/2) - 3/3 = 6/3 + (4/2) - 3/3 ...når du har hævet minusparentesen
6/3 + (4/2) - 3/3 = 2 + 2 - 1 = 3
6/3 + (4/2) - 3/3 = 2 + 2 - 1 = 3
Svar #2
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis der er minus foran parantesen skal u skifte fortegn på det, der står inde i parantesen, 6/3+4/2-3/3= ??
Svar #4
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)
Altså hvis der ikke gås så meget op i om svaret skal blive en brøk, kan man vel sætte det til hele tal for overskuelighedens skyld.
2 - (-2) - 1
Så vil jeg mene at du skal gange det første 2 ind i brøken.
= 2*-2-1
= -4-1
= -5
regards,
embøl
2 - (-2) - 1
Så vil jeg mene at du skal gange det første 2 ind i brøken.
= 2*-2-1
= -4-1
= -5
regards,
embøl
Skriv et svar til: Minus Brøk?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
