Matematik
funktioner
22. maj 2004 af
funkyfrog (Slettet)
Hvad kan man aflæse på grafen for en funktion:definitionsmængde, værdimængde, funktionsværdi, grafisk løsning af en ligning(fx f(x)=3 eller f(x)=g(x)).Skal man så give eksempler på for eksempel en værdimængde?
Svar #1
22. maj 2004 af Lurch (Slettet)
Hvis du kan se hele grafen, kan du se følgende,
Definitionsmængden, er alle de x-værdier hvor funktionen er defineret, og derved har en tilhørende y-værdi
Værdimængden er det interval af y-værdier funktionen gennemløber. Fra højeste til laveset y-værdi. Husk at fraregn de y-værdier hvor funktionen ikke er defineret, hvis det er tilfældet
Funktionsværdien er y-værdien til en given x-værdi. Hvis du ahr punktet (2,5) på din funktion, er 2 x-værdien og 5 funktionsværdien
f(x)=3 løser du evd at finde det sted grafen hvor funktionsværdien er 3
f(x)=g(x) løses ved at se hvor de to grafer skær hinanden
Definitionsmængden, er alle de x-værdier hvor funktionen er defineret, og derved har en tilhørende y-værdi
Værdimængden er det interval af y-værdier funktionen gennemløber. Fra højeste til laveset y-værdi. Husk at fraregn de y-værdier hvor funktionen ikke er defineret, hvis det er tilfældet
Funktionsværdien er y-værdien til en given x-værdi. Hvis du ahr punktet (2,5) på din funktion, er 2 x-værdien og 5 funktionsværdien
f(x)=3 løser du evd at finde det sted grafen hvor funktionsværdien er 3
f(x)=g(x) løses ved at se hvor de to grafer skær hinanden
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
