Matematik

Løs ligning, med Z, som hjælp

12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)
JEG HAr puslet lidt med denne et par dage , men kan ikke lge komme videre , nogler der kan hjælpe.... det er nok logisk nok, mangler bare lige et clue til at komme vider....

d. 07-10-2007 kl. 18:15 af uhrskov (Studerende)

Kan ikke lige komme igang med denne ligning ...

Løs ligningen e^4 x+2e^2 x +1= 4
( vink : sæt z=e^2x, og løs ligningen)

Hjæp uhrskov
Svar #1
d. 07-10-2007 kl. 18:17 af ibibib (Lektieguru)

Så bliver det jo en andengradsligning
z²+2z+1=4

Svar #1
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

JEg ved løsningen skal give x=0

Help

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du har fået dit clue, e^4 x+2e^2 x +1= 4 laves om til
z²+2z+1=4 idet, z=e^(2x)

Løs denne andengradsligning med hensyn til z, når dette er gjort, indsættes de(t) fundne løsninger i z=e^(2x), hvormed x nu isoleres.

Svar #3
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

ja det er det jeg ikke rigtig kan komme videre med .. ?

Uhrskov

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du har vel lært, hvordan man løser en andengradsligning, ikke?

Svar #5
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

jo, men synes det her virker besværligt ! ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

besværligt? Det er jo 'bare' en andengradsligning...

Svar #7
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

Ja det er en anden gradsligning, men jeg forstår ikke det der med "e^2x" hvis du har styr på det vil du så ikke lige hjælpe mig videre , jeg ved at relsutatet skal give x=0

Help Uhrskov

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2007 af lottefar (Slettet)

løs din andengradsligning z²+2z+1=4. De to punkter 1 og -3 er jo så din z værdi som du har defineret z=e^2x. Så isolerer du x i den ligning. x=ln(z)/2 hvor du sætter z={1,-3} ind. Ved ln(1)/2 får du 0 og løsningen ln(-3)/2 smider du væk fordi du kun regner reelt.

Svar #9
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

thanks mate ! sad bare sådan fast i den !


Uhrskov

Skriv et svar til: Løs ligning, med Z, som hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.