Matematik
inv sin (part 2)
13. oktober 2007 af
Malfoy (Slettet)
Hvordan kan jeg beregne følgende:
inv sin ((6371)/(6380)) = ?
Kan man eventuelt løse den uden at bruge inv-halløjet? Og hvordan skal det så gøres?
Malfoy
inv sin ((6371)/(6380)) = ?
Kan man eventuelt løse den uden at bruge inv-halløjet? Og hvordan skal det så gøres?
Malfoy
Svar #1
13. oktober 2007 af Riemann
Man kan omskrive arcsin(x) (arcsin er det samme som "inv sin") til
=\int_0^x \frac{du}{\sqrt{1-u^2}}$)
Så kan du sætte x=(6371)/(6380) og udregne. I praksis vil det være smart at udregne integralet numerisk.
En anden måde ville være at tegne en enhedscirkel og aflæse.
Men det nemmeste ville nok være bare at bruge arcsin på din lommeregner... ;)
Så kan du sætte x=(6371)/(6380) og udregne. I praksis vil det være smart at udregne integralet numerisk.
En anden måde ville være at tegne en enhedscirkel og aflæse.
Men det nemmeste ville nok være bare at bruge arcsin på din lommeregner... ;)
Svar #2
13. oktober 2007 af Riemann
Jeg misforstod sandsynligvis dit spørgsmål en smule i #1.
For at udregne arcsin((6371)/(6380)) skal du bruge en knap, der hedder
$)
på din lommeregner.
Hvis du så skriver
/(6380) )$)
på din lommeregner skulle du gerne få svaret.
På nogle lommeregnere hedder knappen arcsin i stedet for sin^{-1} og der er sikkert også nogle lommeregner hvor knappen hedder invsin.
For at udregne arcsin((6371)/(6380)) skal du bruge en knap, der hedder
på din lommeregner.
Hvis du så skriver
på din lommeregner skulle du gerne få svaret.
På nogle lommeregnere hedder knappen arcsin i stedet for sin^{-1} og der er sikkert også nogle lommeregner hvor knappen hedder invsin.
Svar #3
13. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)
Fedt nok!
Tusind tak, nu er den sku endelig feset ind.
Malfoy
Tusind tak, nu er den sku endelig feset ind.
Malfoy
Skriv et svar til: inv sin (part 2)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
