Matematik
Udregne sider i trekant
14. oktober 2007 af
Phileo (Slettet)
Jeg har vha. pythagoros, vinkel-udregning og sinus-cosinus regnet næsten hele trekanten ud. Jeg er dog kørt fast. Kan nemlig ikke finde ud af hvordan jeg regner sidste del ud, nemlig hvordan man finder højden H.
http://img140.imageshack.us/img140/489/matematiktrekantfj7.png
Hvis i skulle have tid, må i meget gerne hjælpe med også at finde vinkel A, da jeg faktisk heller ikke ved hvordan jeg skal regne den ud, når jeg kun kender vinkel C.
På forhånd tak.
http://img140.imageshack.us/img140/489/matematiktrekantfj7.png
Hvis i skulle have tid, må i meget gerne hjælpe med også at finde vinkel A, da jeg faktisk heller ikke ved hvordan jeg skal regne den ud, når jeg kun kender vinkel C.
På forhånd tak.
Svar #1
14. oktober 2007 af mathon
tan(A)=3/5 = 0,6
<A = tan^-1(0,6) = 30,9638°
|CD| = 3/tan(23°) = 7,06756
|AD| = |CD| + |CA| = 7,06756 + 5 = 12,06756
h = |AD|*sin(A) = 12,06756*sin(30,9638°) = 6,20871
<A = tan^-1(0,6) = 30,9638°
|CD| = 3/tan(23°) = 7,06756
|AD| = |CD| + |CA| = 7,06756 + 5 = 12,06756
h = |AD|*sin(A) = 12,06756*sin(30,9638°) = 6,20871
Svar #2
14. oktober 2007 af Phileo (Slettet)
Viele danke :D
Men hvad jeg ikke forstår, er, hvorfor du til sidst ganger |AD|*sin(A) ?
Men hvad jeg ikke forstår, er, hvorfor du til sidst ganger |AD|*sin(A) ?
Skriv et svar til: Udregne sider i trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
