Matematik

løs ligningen

17. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)
Vektor b´s længde =
KVADR af: (1-k)^2 +(-4)^2 +(-6)^2= 7,4833

er der nogen der kan løse den her?

Jeg kender resultatet som skal give k=-1 eller k=3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Det er en andengradsligning.
lav den først om til formen:
ak^2+b*k+c=0
hvorefter du nu kan benytte den generelle løsnings form for andengradsligninger.

(og idet du har om vektorer, så burde du nu vide, hvordan sådan en ligning løses)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2007 af Isomorphician

Er du sikker på der ikke skal stå = 56 i stedet for = 7,4833 (kvdr(56))?

I så fald skal du bare udregne parenteserne, og udregne den andengradsligning der kommer.

Svar #3
17. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

jo det er rigtigt nok, men min andengrads ligning vil ikke rigtig give det rigtig resultat :(

Jeg får den til at være:k^2-2k-3=0 og så kan jeg ikke mere..

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2007 af Euler (Slettet)

#2 56 ^0,5 = 7,48331477441

Svar #5
17. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

men det er jo ikke resultatet!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#4 Kan du stadig ikke komme videre efter ciffer nr. 12 ?

#5 Prøv selv at løs 2.gradsligningen. Formlen står i din bog

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2007 af Isomorphician

#4
Jeg havde ikke lige set det første der var skrevet...

Svar #8
18. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

når jeg løser ligningen får jeg et resultat som hedder k^2-2k-3 = 0
skal jeg så løse den som en andengradsligning ?

Svar #9
18. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

tak for hjælpen den er hjemme nu :D

Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.