Matematik
ligning
19. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg har regnet på denne ligning og er kommet frem til følgende:
2x^2+4x+2/6 - 3x^2-6x+6x-12 = 6x+18/12 - 2x^2-8x+8/12
Hvis vi tager det til venstre fra lighedstegnet først:
2x^2+4x+2(-3x^2-6x+6x-12)/6 --> ER DETTE FOR DET FØRSTE RIGTIG SAT OP?
2x^2+4x+2/6 - 3x^2-6x+6x-12 = 6x+18/12 - 2x^2-8x+8/12
Hvis vi tager det til venstre fra lighedstegnet først:
2x^2+4x+2(-3x^2-6x+6x-12)/6 --> ER DETTE FOR DET FØRSTE RIGTIG SAT OP?
Svar #1
19. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg har svært ved at finde ud af, hvad du skal, men jeg antager at du skal løse ligningen.
Der gælder, at
2x² + 4x + 2/6 - 3x² - 6x + 6x - 12
= -x² + 4x - 35/3
= (-6x² + 24x - 70)/6
6x + 18/12 - 2x² - 8x + 8/12
= -2x² - 2x + 13/6
= (-12x² - 12x + 13)/6
Altså har du, at
-6x² + 24x - 70 = -12x² - 12x + 13 =>
6x² + 36x - 83 = 0
Nu har du en ``almindelig'' andengradsligning.
Jeg har svært ved at finde ud af, hvad du skal, men jeg antager at du skal løse ligningen.
Der gælder, at
2x² + 4x + 2/6 - 3x² - 6x + 6x - 12
= -x² + 4x - 35/3
= (-6x² + 24x - 70)/6
6x + 18/12 - 2x² - 8x + 8/12
= -2x² - 2x + 13/6
= (-12x² - 12x + 13)/6
Altså har du, at
-6x² + 24x - 70 = -12x² - 12x + 13 =>
6x² + 36x - 83 = 0
Nu har du en ``almindelig'' andengradsligning.
Svar #2
19. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
Undskyld, jeg forstår det ikke.
Ligningen ser således ud:
(x+1)^2 /3 - (x+2)(x-2) /2 = x+3 /2 - (x-2)^2 /6
x^2 + 2x + 1 /3 - x^2 - 2x + 2x - 4 /2 = x + 3 /2 - x^2 - 4x + 4 /6
x^2*2 + 2x*2 + 1*2 /3*2 - x^2*3 - 2x*3 + 2x*3 - 4*3 /2*3 = x*6 + 3*6 /2*6 - x^2*2 - 4x*2 + 4*2 /6*2
2x^2 + 4x + 2 /6 - 3x^2 - 6x + 6x - 12 /6 = 6x + 18 /12 - 2x^2 - 8x + 8 /12
Det er så lige her det går galt...
Og husk, når jeg har skrevet / betyder det, at det er en brøkstreg :)
Ligningen ser således ud:
(x+1)^2 /3 - (x+2)(x-2) /2 = x+3 /2 - (x-2)^2 /6
x^2 + 2x + 1 /3 - x^2 - 2x + 2x - 4 /2 = x + 3 /2 - x^2 - 4x + 4 /6
x^2*2 + 2x*2 + 1*2 /3*2 - x^2*3 - 2x*3 + 2x*3 - 4*3 /2*3 = x*6 + 3*6 /2*6 - x^2*2 - 4x*2 + 4*2 /6*2
2x^2 + 4x + 2 /6 - 3x^2 - 6x + 6x - 12 /6 = 6x + 18 /12 - 2x^2 - 8x + 8 /12
Det er så lige her det går galt...
Og husk, når jeg har skrevet / betyder det, at det er en brøkstreg :)
Svar #3
19. oktober 2007 af mathon
((x+1)^2)/3 - (x+2)(x-2)/2 = x + (3/2) - ((x-2)^2)/6
gang med 6 på begge sider
2(x+1)^2 - 3(x+2)(x-2) = 6x + 9 - (x-2)^2
2[x^2+2x+1] - 3(x^2-2^2) = 6x + 9 - (x^2-4x+4)
2x^2+4x+2 - 3x^2+12 = 6x + 9 -x^2+4x-4
-x^2 + 4x + 14 = -x^2 + 10x + 5
4x + 14 = 10x + 5
14 - 5 = 10x - 4x
9 = 6x
3 = 2x
x = 3/2 = 1,5
gang med 6 på begge sider
2(x+1)^2 - 3(x+2)(x-2) = 6x + 9 - (x-2)^2
2[x^2+2x+1] - 3(x^2-2^2) = 6x + 9 - (x^2-4x+4)
2x^2+4x+2 - 3x^2+12 = 6x + 9 -x^2+4x-4
-x^2 + 4x + 14 = -x^2 + 10x + 5
4x + 14 = 10x + 5
14 - 5 = 10x - 4x
9 = 6x
3 = 2x
x = 3/2 = 1,5
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
