Matematik

hjælp til 4 stykker!

19. oktober 2007 af ggf (Slettet)
Har siddet yhele dagen og grublet med disse fire stykker:

1. 3-2*(x+5)=9x+4*(1-x)

2. 2-x/x=4/5

3. 2-3x+2*(x-5)=6-(x+8)

4. (2/3x)+1/2=3/4*(x-1)+1/6

Og nej jeg har desværre ingeen løsningsforslag, da jeg overhovdet ikke ved hvordan jeg skal gribe stykkerne an.

Someone HELP ME!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

1. 3-2*(x+5)=9x+4*(1-x)
start med at gang parenteser ud (husk at passe på med fortegn)
3 - 2x - 10 = 9x + 4 - 4x
så reducerer vi først på hver side
-2x - 7 = 5x + 4
Så skal der samles x'er og konstanter på hver sin side
læg 2x til hver side
-2x - 7 + 2x = 5x + 4 + 2x
-7 = 7x + 4
træk nu 4 fra på hver side
-7 - 4 = 7x + 4 - 4
-11 = 7x
for at finde x, skal vi dividere med 7 på hver side
-11/7 = 7x/7
-11/7 = x

Prøv selv at start med resten

Svar #2
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

Det var satme hurtigt!!

Tak jeg prøver, da lige! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

jeg er på arbejde, lige til kl 8 i morgen tidlig, og jeg keder mig :)

Svar #4
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan du får:

-2x - 7 = 5x + 4

Kan du vise det, eller forklare det?

Svar #5
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

My bad, har fundet ud af det....

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

når parenteserne er ganget ud, får du
3 - 2x - 10 = 9x + 4 - 4x
med reducering mener jeg at du regner tal sammen og x'er sammen på hver side
på venstre side har du at du trækker 10 fra 3, hvilket giver -7
-2x-7 = 9x + 4 - 4x
samme hvis på højre side, men her har do flere x-led, 9x minus 4x, hvilket giver dig 5 x. helt almindelig plus-og-minus regning
-2x-7 = 5x + 4

Svar #7
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

Jeg har ptøvet, men kan simpelthen ikke...

Kan du sætte mig igang med 2?

Bemærk: der er tale om to brøker!

Svar #8
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

har hermed løst den, den giver 13/1

Svar #9
19. oktober 2007 af ggf (Slettet)

hov! nej! har ikke løst den alligevel, det var derimod 4´eren!

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2007 af badooo (Slettet)

(2-x)/x=4/5

Da der er tale om 2 brøker ganger vi over kors. Dvs.

(2-x)/x=4/5 <=> 4x=5(2-x)

Gang parantesen ud, og løs ligningen nu.

Skriv et svar til: hjælp til 4 stykker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.