Matematik
funktioner
20. oktober 2007 af
batikha (Slettet)
Hej - jeg har to matematik opgaver. Håber I kan hjælpe mig med at løse dem. Jeg har ingen idé om hvordan jeg skal løse dem, så skriver lige hele opgaven ned:
http://peecee.dk/?id=73879
På forhånd mange tak for jeres hjælp
http://peecee.dk/?id=73879
På forhånd mange tak for jeres hjælp
Svar #1
20. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)
En eller anden ide må du have.. hvad er det, du ikke forstår?
En familie af funktioner er bestemt ved:
fa (x) = a / (x + 4x) , x>0
- bestem a for den funktion, hvis graf går gennem punktet med koordinatsættet (1,0).
- Grafen for en af funktionerne har vandret tangent i det punkt, der har første koordinat 1.
- Bestem a for den tilhørende funktion
- Vis at alle grafer for funktioner i familien har samme skrå asymptote, og bestem en ligning for denne asymptote.
- Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende
En familie af funktioner er bestemt ved:
fa (x) = a / (x + 4x) , x>0
- bestem a for den funktion, hvis graf går gennem punktet med koordinatsættet (1,0).
- Grafen for en af funktionerne har vandret tangent i det punkt, der har første koordinat 1.
- Bestem a for den tilhørende funktion
- Vis at alle grafer for funktioner i familien har samme skrå asymptote, og bestem en ligning for denne asymptote.
- Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende
Svar #2
21. oktober 2007 af batikha (Slettet)
Pga. jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe opgaven an, skriver jeg her, så jeg kan få hjælp til at komme igang - ellers vil jeg jo ikke skrive!
Men ellers tak
Men ellers tak
Svar #3
22. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)
Jeg tror faktiskt at funktionen skal forstås som:
=\frac{a}{x}=4 \cdot x$)
*Bestemmelse af a:
Du får at vide, at funktionen går gennem (1,0) - altså når x=1 så er y=0. Løs derfor ligningen
=0 \leftrightarrow \\ \frac{a}{1}+4 \cdot 1=0$)
Isoler så a i den ligning!
*Bestemmelse af a:
Du får at vide, at funktionen går gennem (1,0) - altså når x=1 så er y=0. Løs derfor ligningen
Isoler så a i den ligning!
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
