Fysik

Udregning bølgelængde

21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa, jeg har lidt svært at lave nogle udregninger, da jeg ikke er sikker på at mit resultat er rigtigt...
skal finde bølgelængden:

?=(sin(Vn)*d)/n
?=(sin(20,91)*(1/600))/1

=0,000595

det kan da ikke passe? hvad er det jeg gør forkert?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

Nu har du ikke givet så meget information, så jeg ved ikke hvad svaret skal være. Men jeg kunne forestille mig du har nogle enheder forkert. Det er smart altid at regne i SI enheder. dvs. d skal angives i meter.
Derefter kan du altid omregne til nanometer (nm) hvis du synes.

Svar #2
21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

ok hvordan får man så d til at være i meter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

jeg ved ikke hvad du har indsat for d
Du måde vide om dine oplysninger er givet i meter eller milimeter eller noget 3.

Svar #4
21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

altså det jeg har gjort for at finde d er:

d=1/antal spalter pr mm

og jeg har målt antal spalter pr mm til at være 600

så derfor er d= 1/600

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2007 af noveau (Slettet)

du har brugt gitterligningen ikke sandt? i såfald virker resultatet rigtigt. du har fået en bølgelængde på 0,000595mm, gang det med en million og du har resultatet i nanometer

ved 595nm har du fat i en grøn/gul farve. tror du kan slå det op.

Svar #6
21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

jo det har jeg...
tusind tak ja det ser rigtigt ud...
har ikke prøvet at slå bølgelængder op i databogen før, desværre

Skriv et svar til: Udregning bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.