Matematik

problem med matematik opgave

22. oktober 2007 af goegler (Slettet)
Hej

angiv definitionsmængden for f(x) = x^2+ax / x+b. Undersøg om der findes konstanter a og b, så f har lokalt maksimum i (-4,-8).

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af mathon

hvis du mener

f(x) = x^2 + ax/(x+b)

Dm(f) = ]-oo;-b U ]-b;oo[

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af mathon

1) beregn f'(x)=0

2) bestem for hvilke a og b, betingelsen f_max = f(-4)=-8, hvis de findes

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2007 af mathon

Dm(f) = ]-oo;-b U ]-b;oo[ --> Dm(f) = ]-oo;-b[ U ]-b;oo[

Skriv et svar til: problem med matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.