Matematik

opstil funk. //

22. oktober 2007 af nåna (Slettet)
Opg.: i en skov plantes et træ med en højde på 1,7m . til det er 15 år gammel, vokser træets højde med 17,3pct. Om året.

hvordan opstille jeg en formel, som beskriver et træets højde som funktion af antal år efter udplantning?

på forhånd takk

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

y = 1,7·1,173^x
Skriv selv hvad x og y står for.

Svar #2
22. oktober 2007 af nåna (Slettet)

ok tak...
hvis man nu skal find ud af, hvor højt træet er om 7år, og x er antal år.. skrives det sådan op; 1,7*1,173^7= 5m ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #4
22. oktober 2007 af nåna (Slettet)

hvorda kan man så regne ud hvor mange procent dets højde vokser med?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Så må du jo regne ud, hvor mange procent 5 er større end 1,7.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2007 af rexden1

Hvis træets højde efter 15 år er: Y= 1,7*1,173^15 = 18,6174, så er det vokset: 18,6174 – 1,7 = 16,9174 meter. Det svarer til at det er vokset med: (16,9174 / 1,7 ) * 100 = 995,1414 % på 15 år

Vi kan hurtigt finde ud af om vores formel er rigtig: hvis træet var vokset det dobbelte ville det være vokset med 100 %: dvs. 3,4 – 1,7 = 1,7 det svarer til (1,7 / 1,7) *100 = 100 %

Skriv et svar til: opstil funk. //

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.