Matematik

differential-"guf" på lavt niveau..:)

22. oktober 2007 af obafemi89 (Slettet)
Hej... jeg har et mindre problem... jeg er igang med en mat-opg.. meeen.. er ikke sååå skarp til det..
opg:
Bestem f'(Xo), når
1)f(x) = 3X^2 + 2X - 1 og Xo=0

Jeg kan godt få Xo til at være -1, når man sætter 0 ind på X's plads..
Men jeg kan ikke helt huske: skal jeg ikke sætte "delta" y = et eller andet med h.. osv??

Lidt hjælp modtages med kyshånd.. og evt også gerne forklaring:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

f '(x) = 6x+2
f '(0) = 2

Svar #2
22. oktober 2007 af obafemi89 (Slettet)

?? hvordan var det liiige du kom frem til det? :S

Svar #3
22. oktober 2007 af obafemi89 (Slettet)

forstår jeg ikke:S kan du please hjælpe mig?:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2007 af redbarnet (Slettet)

1)f(x) = 3X^2 + 2X - 1

==> f'(x)= 2*3x^(2-1), og når det næste tal ikke er opløftet i noget, står den koefficient der står foran x alene tilbae, og -1 er bare en konstant, som forsvinder.

==> f´(x)= 6x+2:D

Så sætter du nul ind på x's plads, ==> f'(0)=6*0+2 = 2!

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af mathon

hallo!!!

(k*a^n)' = k*(a^n)' = k*n*a^(n-1)

...hvis du ikke snarest lærer dig dette, vil vi have MEGET vanskeligt ved at hjælpe dig fremover!!!

Skriv et svar til: differential-"guf" på lavt niveau..:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.