Matematik

Matematikkens funktion!

24. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)
Matematikkens funktion!

I matematikken skrives en funktion sædvanligvis som y= f(x)

Det læses: y er en funktion af x.

Det betyder, at værdien af y er afhængig af værdien af x.

Det forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Man arbejder med 2 varialbe i plankoordinatsystemet, det kan være man kalder dem x og y, v og t eller 117 andre ting. Den vandrette akse indeholder den såkaldt uafhængige variable, og den lodrette akse indeholder den såkaldt afhængige variabl. Det er kun noget man er blevet enige om i de kredse. Det kunne lige så godt have været omvendt. Så sker der det, at man til en vilkårlig x-værdi tilordner et y-værdi via en forskrift, en funktion og kalder det hele for y=f(x), i betydningen y er billedet af x, Det er afbildninger, vi taler om, hvor de reelle tal (kaldet R) føres over i de reelle tal (R) på y-aksen.
Altså det spørgsmål kan som skrevet besvares: Det er blot noget, man ha vedtaget på en konference engang i tidernes morgen.
Du skal også tænke på, at x og y står for nogle helt konkrete størrelser indenfor naturvidenskaben, økonomien m.v.

Svar #2
24. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Eksempel:
Y= 3x er en funktion, vil sige at y er tre gange så stor som x.?

Hvordan ved jeg om det er en funktion eller (Ikke-funktion)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2007 af pa8n (Slettet)

#0 Hvor er du dog dum..

Svar #4
24. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

arhh, hold dog op #3, jeg kan ikke gøre for at jeg ikke er ligeså klog som dig

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

#3
Idiot.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2007 af ggf (Slettet)

#3

Magen til dumhed skal man søge længe efter.

Det at du du skriver den besked indikere blot at DU er den dumme.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2007 af pa8n (Slettet)

hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2007 af 05maj (Slettet)

i det mindste har du fået ét fornuftigt svar, i modsætning til de tumper som tror at man ved alt fra man bliver født. Man er nødt til at spørge for at blive klogere, det har ALLE andre også gjort.

- det aller første svar (fra Erik Morsing) er ret godt.

Skriv et svar til: Matematikkens funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.