Matematik
potens lining
25. oktober 2007 af
obelgirl (Slettet)
Hej.. har brug for lidt hjælp.
hvordan finder jeg x hvis liningen hedder:
2000 = 1000 (1+0,03)^x
Tak!
hvordan finder jeg x hvis liningen hedder:
2000 = 1000 (1+0,03)^x
Tak!
Svar #1
25. oktober 2007 af peter lind
Divider på begge sider af lighedstegnet og find derefter logaritmen af begge sider.
Svar #2
25. oktober 2007 af obelgirl (Slettet)
altså:
2000/1000 = 1000/1000 (1,03)^x
2=1,03^x
Log 2 = log 1,03^x
0,30103=0,01284^x
0,30103/0,01284 = 0,01284/ 0,01284
23,4 = x
2000/1000 = 1000/1000 (1,03)^x
2=1,03^x
Log 2 = log 1,03^x
0,30103=0,01284^x
0,30103/0,01284 = 0,01284/ 0,01284
23,4 = x
Svar #3
25. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)
Hvis du endnu ikke har lært logaritme, kan du kun løse ligningen via din lommeregner.
Skriv et svar til: potens lining
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
