Matematik
ligningen x^2-4x+m-1=0
28. oktober 2007 af
Humblebee (Slettet)
For hvilken værdi af m har ligningen
x^2-4x+m-1=0 netop én løsning?
x^2-4x+(m-1)=0
Skal man se det som x^2+bx+c=0, hvor a=1, b=-4 og c=(m-1)
og derved udregne en diskriminant der skal være 0: d=b^2-4ac=0??
d= -4^2-(4*1*(m-1))=0
<=> 16-(4(m-1))=0
<=> (4m-4)= 16
<=> 4m = 16+4
<=> m = 20/4 = 5
Dvs. at værdien af m skal være 5???
Er det helt ved siden af og skal udregningen foregå på en anden måde?
x^2-4x+m-1=0 netop én løsning?
x^2-4x+(m-1)=0
Skal man se det som x^2+bx+c=0, hvor a=1, b=-4 og c=(m-1)
og derved udregne en diskriminant der skal være 0: d=b^2-4ac=0??
d= -4^2-(4*1*(m-1))=0
<=> 16-(4(m-1))=0
<=> (4m-4)= 16
<=> 4m = 16+4
<=> m = 20/4 = 5
Dvs. at værdien af m skal være 5???
Er det helt ved siden af og skal udregningen foregå på en anden måde?
Skriv et svar til: ligningen x^2-4x+m-1=0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
