Matematik
Densitet (massefylde)
28. oktober 2007 af
zenati (Slettet)
En mønt er fremstillet af 90% guld og 10% kobber (angivet i vægtprocent) mønten har massen 14,6 gr.
Guld har densiteten 19,28 gr/cm3
og kobber har densiteten 8,93 gr/cm3
beregn møntens densitet.
Guld har densiteten 19,28 gr/cm3
og kobber har densiteten 8,93 gr/cm3
beregn møntens densitet.
Svar #1
28. oktober 2007 af mathon
massen af rent guld: 14,6g*0,9 = 13,14 g
rumfang af rent guld: (13,14*g)/(19,28*g/cm3) = 0,681535 cm^3
massen af rent kobber: 14,6g*0,1 = 1,46 g
rumfang af rent kobber: (1,46*g)/(8,93*g/cm3) = 0,163494 cm^3
samlet rumfang (hvis der ikke sker rumfangsformindskelse): (0,681535+0,163494)cm^3 = 0,845029 cm^3
møntens gennemsnitlig massefylde: (14,6*g)/(0,845029*cm^3) = 17,2775 g/cm^3
rumfang af rent guld: (13,14*g)/(19,28*g/cm3) = 0,681535 cm^3
massen af rent kobber: 14,6g*0,1 = 1,46 g
rumfang af rent kobber: (1,46*g)/(8,93*g/cm3) = 0,163494 cm^3
samlet rumfang (hvis der ikke sker rumfangsformindskelse): (0,681535+0,163494)cm^3 = 0,845029 cm^3
møntens gennemsnitlig massefylde: (14,6*g)/(0,845029*cm^3) = 17,2775 g/cm^3
Skriv et svar til: Densitet (massefylde)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
