Matematik
Eksponentielle ligninger
28. oktober 2007 af
Anne_Khatrine (Slettet)
hey er der ikke ne der lige vil hjælpe mig...
Løs ved beregning hver af de eksponentielle ligninger:
1,67 * 1,785^x = 2,43 * 0,821^x
Løs ved beregning hver af de eksponentielle ligninger:
1,67 * 1,785^x = 2,43 * 0,821^x
Svar #2
28. oktober 2007 af mathon
1,67 * 1,785^x = 2,43 * 0,821^x
1,785^x/0,821^x = 2,43/1,67 venstre: man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne
(1,785/0,821)^x = 2,43/1,67
ln((1,785/0,821)^x) = ln(2,43/1,67)
x*ln((1,785/0,821)) = ln(2,43/1,67)
x = ln(2,43/1,67)/ln((1,785/0,821))
1,785^x/0,821^x = 2,43/1,67 venstre: man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne
(1,785/0,821)^x = 2,43/1,67
ln((1,785/0,821)^x) = ln(2,43/1,67)
x*ln((1,785/0,821)) = ln(2,43/1,67)
x = ln(2,43/1,67)/ln((1,785/0,821))
Skriv et svar til: Eksponentielle ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
