Matematik

funktioner

30. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hej,

hvordan skal jeg gripe en opg. an, som går ud på at angive hældingskoefficienten a for:

(1,9)---------------------------------(6,5)

Linien er dog skrå i min bog.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af Riemann

Du har to punkter, (x1,y1) og (x2,y2). Hældningskoefficienten for en linie gennem dem er givet ved

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Svar #2
30. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

dvs jeg skal sige:

(9y - 5y)/(1x - 6x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej. Ikke som du har opgivet tallene.

a=(5-9)/(6-1)

Svar #4
30. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

hvordan ved du, at det man først skal tage 5y og derefter 9y og ikke omvendt?

Svar #5
30. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

eller hvordan ved du hvad er A og hvad er B ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

y1 står for "den første y-værdi". Den første y-værdi er y i det første punkt. Her er det så 9.

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2007 af mathon

ordinatdifferens/abscissedifferens = hældingskoefficienten

(9-5)/(1-6) = a, hvoraf

a = 4/(-5) = -(4/5) = -0,8
..........................................................................

abscisse = 1.koordinat
ordinat = 2.koordinat

differens = facit for en subtraktion/fratrækning




Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.