Fysik
Fysik aflevering...har brug for hjælp- det haster..!!:S
31. oktober 2007 af
Dellow8888 (Slettet)
3 Opgave: Forsøg med densitet
Mads og Merete har lavet forsøg med densitet, hvor de har beregnet densiteten
af forskellige materialer ved at m°ale massen og rumfanget af materialet. For ´et
af materialerne har Mads f°aet en densitet p°a P= 0, 8 g/cm3 , mens Merete har f°aet
en densitet p°a P= 1, 2 g/cm3 .
a) Hvis vi nu g°ar ud fra, at ´en af de to densiteter er den rigtige, hvordan kan
Mads og Merete s°a p°a en nem m°ade afgøre, hvem der har ret, uden at sl°a det op
p°a nettet eller i en bog?
2 Opgave: Sandkassen
En ny sandkasse skal fyldes med sand. Den m°aler 4, 00m x 4, 00m i areal og er
0, 50m høj. Sandkassen skal fyldes med sand, s°a der er 5 cm luft til kanten af
sandkassen.
a) Hvor stort et volumen sand skal der bruges?
Sand har en densitet p°a P= 1, 6 g/
cm3 .
b) Hvor meget vejer sandet, som skal bruges til at fylde sandkassen op til 5 cm
før kanten?
Til at transportere sandet bruges en trailer, der højest m°a laste 350 kg.
c) Hvor mange ture skal der køres med traileren før sandkassen er fyldt op?
Jeg stinker virkelig til fysik... Nogen der kan hjælpe???=S
Mads og Merete har lavet forsøg med densitet, hvor de har beregnet densiteten
af forskellige materialer ved at m°ale massen og rumfanget af materialet. For ´et
af materialerne har Mads f°aet en densitet p°a P= 0, 8 g/cm3 , mens Merete har f°aet
en densitet p°a P= 1, 2 g/cm3 .
a) Hvis vi nu g°ar ud fra, at ´en af de to densiteter er den rigtige, hvordan kan
Mads og Merete s°a p°a en nem m°ade afgøre, hvem der har ret, uden at sl°a det op
p°a nettet eller i en bog?
2 Opgave: Sandkassen
En ny sandkasse skal fyldes med sand. Den m°aler 4, 00m x 4, 00m i areal og er
0, 50m høj. Sandkassen skal fyldes med sand, s°a der er 5 cm luft til kanten af
sandkassen.
a) Hvor stort et volumen sand skal der bruges?
Sand har en densitet p°a P= 1, 6 g/
cm3 .
b) Hvor meget vejer sandet, som skal bruges til at fylde sandkassen op til 5 cm
før kanten?
Til at transportere sandet bruges en trailer, der højest m°a laste 350 kg.
c) Hvor mange ture skal der køres med traileren før sandkassen er fyldt op?
Jeg stinker virkelig til fysik... Nogen der kan hjælpe???=S
Skriv et svar til: Fysik aflevering...har brug for hjælp- det haster..!!:S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
