Matematik

Kan man bevise uden ligning her?

31. oktober 2007 af Tissi (Slettet)
Kan man bevise denne opgave uden at stille den op som en ligning og uden at regne "baglæns"?

Opgaven:
"Fire venner (A, B, C og D) deler en taxa hjem, og stiger af i rækkefølgen A, B, C og D. Da de ikke kører lige langt, enes de om, at B skal betale 10 kr. mere end A, C 10 kr. mere end B og D 10 kr. mere end C. Den samlede regning blev på 340 kr.
Hvor meget skulle de betale hver især?"

Mvh.
Tissi




Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du mener... Hvis man ikke må opstille ligninger og ikke må regne, hvordan havde du så tænkt dig, at man nogensinde skulle kunne nå frem til et resultat? ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af Duffy

Jah, det kan man godt. Det er ren hovedregning:

a = 70 kr
b = 80 kr
c = 90 kr
d = 100 kr

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Anyway, vil du gerne have hjælp til opgaven eller har du løst den - ved enten ved at regne beglæns eller ved at løse ligninger? :-)

Svar #4
31. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

#1
Jeg har ikke sagt, man ikke må regne - blot ikke baglæns.

#2
Ja, ved at regne "baglæns" :-) .. Derudover skal du jo bevise det.

#3
Har skam løst den, havde bare en diskussion med min lærer, fordi jeg mente, at man godt kunne løse den uden vha. en ligning. Jeg havde nemlig gjort således:

340:4=85 (fordi de er 4 personer)

Da jeg ved, at de er 4 personer samt, at der er en samlede difference på 30 kr., kan jeg således regne ud, hvad A skal betale:

30:2=15

85-15=70

Da B, C og D hver skal betale 10 kr. mere end den forrige, skal de derfor hver betale:

A= 70 kr.
B= 80 kr.
C= 90 kr.
D= 100 kr.


Men det der ’divideret med 2’, er så problemet. Hvor får jeg lige 'divideret med 2' fra? Fordi jeg kender svaret og regner den anden vej.

Mvh. Tissi

Svar #5
01. november 2007 af Tissi (Slettet)

Men kan man bevise denne opgave uden at stille den op som en ligning og uden at regne "baglæns"? Det er stadig mit spørgsmål :-)

Svar #6
02. november 2007 af Tissi (Slettet)

Kan man? :)

Skriv et svar til: Kan man bevise uden ligning her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.