Matematik

hjælp til at komme videre

01. november 2007 af Zalcos (Slettet)
Isolér den positive størrelse d af ligningen P=(io*(k*d)^2)/12c

Jeg har divideret med 12c på hver side.. hvordan får jeg d ud af parantesen?

Mange tak fo hjælp

Svar #1
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

skal jeg tage kvadratroden på alle ledene?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Isomorphician

P/12c = (io(k*d)^2)
P/12c = io*(k^2)*(d^2)

hjalp det?

Svar #3
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

det hjalp til, at jeg prøvede at lave en omvendt kvadratsætning på k^2 * d^2 så det hedder: = io*(k+d)(k-d)

Men så kan jeg igen ikke komme videre ;S

Svar #4
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

kan det passe svaret kan være:
d= kvadratrod:(p/12c)/io*k^2

Svar #5
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

eller hvis man ikke dividere med 12 til at starte med, bliver resultatet:
d= rod: p/(io*12c*k^2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af Isomorphician

#3
Du skal ikke lave en "omvendt" kvadratsætning.
Det er tre separate led der står på højresiden.

Svar #7
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

Det sprang jeg også hurtigt fra igen, ik resultatet

d= rod: p/(io*12c*k^2)

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2007 af Isomorphician

hov...opdager lige en mindre fejl :-)
I starten skal du ikke dividere med 12c, men gange med 12c på hver side.
Prøv at starte forfra.

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

P = (io·(k·d)²)/12c

P = (io·k²·d²)/12c

P·12c = io·k²·d²

d² = (P·12c)/(io·k²)

d = sqrt[(P·12c)/(io·k²)]

hvor sqrt[...] er kvadratroden af

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2007 af Isomorphician

....eller kopiér Zetas besvarelse :-)

Svar #11
01. november 2007 af Zalcos (Slettet)

Tusind tak :D

Jeg har måske et stykke, som jeg har brug for hjælp til igen senere i aften :P

Skriv et svar til: hjælp til at komme videre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.