Matematik

BRØK

01. november 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hej,

i følgende opgave skal jeg opløse tælleren og nævneren i faktorerne og derefter forkorte brøken:

w = 4x^2 - 9y^2/2x + 3y
w = 2x - 9y^2/3y

.. hvad skal jeg derefter gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

(2x+3y)*(2x-3y)/2x+3y = 2x-3y

2x-(3y)*(3y)/3y=2x-3y

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af ibibib (Slettet)

Der er vist kun en opgave. Første linje i #1 er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#2 Kunne du ikke lige forklare mig, hvor min fejl er i 2. linie. Var nemmelig i tvivl.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Nå, på den måde. Kun én opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af ibibib (Slettet)

#3. Der er ikke nogen fejl.
Men der er (tror jeg) kun en opgave i #0 - og et forkert forsøg på at løse den.

Svar #6
01. november 2007 af Lisa02 (Slettet)

Kan I så ikke evt. hjælpe mig med, at løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det gjorde jeg jo i #1

(2x+3y)*(2x-3y)/2x+3y = 2x-3y

Svar #8
01. november 2007 af Lisa02 (Slettet)

når ja. undskyld..


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2007 af Esbenps

For fremtiden bør du iøvrigt altid huske parenteser. Det, du skrev i #0, betyder faktisk følgende:

4x² - (9y²/2x) + 3y

Du skal huske parenteser:

(4x² - 9y²)/(2x + 3y)

Det er vigtigt!

Skriv et svar til: BRØK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.